• loppem3.jpg
  • loppem2.jpg
  • loppem1.jpg

NIEUWS - PERSONENBELASTING

Elke inwoner van België moet belasting op zijn inkomen betalen.

 

U moet uw inkomen aangeven via deel 1 van het aangifteformulier. De overheid kan dan op haar beurt de individuele belasting hierop berekenen.

 

Tevens moet iedere inwoner dat eveneens bedrijfsleider, zelfstandige of inkomsten uit roerende goederen, kapitalen en/of diverse inkomsten ontvangt ook een tweede deel invullen.

 

Dit kon u zelf doen tot en met 15 juli 2018 via Tax-on-web.

 

Als u uw aangifte laat invullen door een mandataris (o.a. IFAS BV o.v.v. BVBA) heeft u tijd tot ten laatste 25 oktober 2018. 

 

Lees hier meer.

NIEUWS - CADEAU(CHEQUE)S

Nieuw wettelijk kader voor cadeau(cheque)s.

 

Lees hier meer

NIEUWS - HORECA

Elke werknemer kan sinds 01/02/2017 akkoord verklaren om 100 vrijwillige overuren te presteren. Elke 6 maanden moet hiervoor wel een schriftelijk akkoord opgemaakt worden. Let op, er mogen dan bijkomende uren gepresteerd worden tot maximum 11 uur/dag en 50 uur/week (grote flexibiliteit, zoals voorzien in uw arbeidsreglement).

 

De 100 vrijwillige overuren zonder motief worden opgetrokken naar 360 overuren per kalenderjaar voor de horecazaken met een witte kassa.

 

Lees hier meer.

NIEUWS - UITBREIDING FLEXIJOBS

Flexijobs zijn een vorm van tewerkstelling die voordelig is voor zowel de werkgever als de werknemer. De fiscale gunstregeling op basis waarvan de bezoldigingen verkregen in uitvoering van een flexi‑jobarbeidsovereenkomst zijn vrijgesteld van belasting, op voorwaarde dat zij daadwerkelijk zijn onderworpen aan de bijzondere sociale zekerheidsbijdrage van 25,00%.

 

Vanaf 2018 zijn flexijobs ook toegestaan in de detailhandel.

 

Lees hier meer.

NIEUWS - CONTROLEACTIES FOD FINANCIEN

Om u aan te sporen om uw fiscale verplichtingen correct na te komen, wil de FOD Financiën net zoals de vorige jaren ook in 2018 op een open manier communiceren over een aantal lopende of nog te verwachten controleacties.

 

Zo heeft u een beter idee van de kans dat u een fiscale controle zult krijgen of een vraag om inlichtingen zult ontvangen van de FOD Financiën.

 

Lees hier meer.

PRIVACY STATEMENT

Op 25 mei 2018 wordt de nieuwe Europese privacywetgeving, de GDPR (General Data Protection Regulation) van kracht. Met die regelgeving wil Europa de persoonlijke gegevens van de Europese burger beter beschermen.

 

Hiervoor kan u onder andere onze privacy voorwaarden vanaf heden raadplegen op onze website.

 

 

INDEPENDENT FISCAL ACCOUNTANCY SERVICES

 

IFAS is een professioneel adviesbureau gespecialiseerd in boekhouding/accountancy, vermogensplanning en ondernemingsadvies. Ons kantoor staat garant voor expertise in combinatie met een professionele en persoonlijke aanpak op maat van de cliënt.

 

Wij besteden de grootste zorg aan de uitbouw en structurering van zowel uw onderneming als uw privé vermogen. Ook starters zijn bij ons aan het juiste adres voor praktisch advies, begeleiding en ondersteuning.

 

Ons kantoor en statutair zaakvoerder de heer Freddy Van Maele zijn erkend door het instituut van de Accountants en Belastingconsulenten (IAB). Dat is uw waarborg voor onze kwaliteit!

 

De heer Freddy Van Maele heeft reeds meer dan 30 jaar ervaring en streeft tot op heden nog altijd om inhoudelijk kwaliteitsvol en duidelijk advies te verlenen op het vlak van accountancy, fiscaliteit, persoonlijke- en professionele planning en ondernemingsbeleid.

 

Persoonlijke aandacht voor de individuele klant is voor de heer Van Maele en het ganse team van het allergrootst belang.

 

Wij begeleiden u graag naar een gepaste oplossing en volgen daarvoor zowel de vennootschapsrechterlijke, fiscale alsook de sociale actualiteit op de voet.

 

Samen met u zetten we onze schouders onder de groei en ontwikkeling van uw bedrijf!

 

Wij zijn recent verhuisd naar ons nieuw kantoor om u nog beter van dienst te kunnen zijn. Ons kantoor, met parkeergelegenheid, is gelegen te Loppem vlakbij de af- en oprit van de E40.

 

Onze website is voorlopig in volle ontwikkeling, maar indien u graag meer informatie wenst over onze diensten kunt u gerust contact opnemen met ons kantoor. Hier kunt u de verschillende mogelijkheden terugvinden.

CONTACTEER ONS

Wenst u graag meer informatie over onze diensten? Neem dan gerust contact op. Hier vindt u de verschillende mogelijkheden terug.