FEESTDAGEN

12/05/2016

Voltijdse werknemers hebben recht op 10 wettelijk betaalde feestdagen, een deeltijdse werknemer met een variabel uurrooster heeft ook recht op het loon voor de feestdagen (en/of eventuele vervangingsdagen). Deeltijdse werknemers met een vast uurrooster hebben hier enkel recht op als de feestdag (en/of vervangingsdag) samenvalt met een dag waarop zij moeten werken, is dit niet het geval dan hebben ze er ook geen recht op.

 

Feestdagen die samenvallen met een zondag of een dag waarop er normaal niet gewerkt wordt in de onderneming moet vervangen worden door een andere dag waarop er normaal wel gewerkt wordt, deze vervangingsdag moet wel in het lopende kalenderjaar vallen. Hiervoor moet u voor 15 december een document (met datum en handtekening) uithangen met de data van de vervangingsdagen van het volgende jaar. Van dit document moet u een kopie bij uw arbeidsreglement bewaren én een kopie naar de sociale inspectie sturen binnen de acht dagen. Indien u voorgaande niet doet wordt de feestdag vervangen door de eerstvolgende dag waarop er normaal wél gewerkt wordt in de onderneming.

 

Wenst u hier meer informatie over of bijstand bij de opmaak van de documenten, kan u gerust contact opnemen met ons kantoor.

STEUNMAATREGELEN NA AANSLAGEN

22/04/2016

Hier kan u de presentatie van 22/04/2016 raadplegen van de federale regering met de steunmaatregelen voor ondernemingen en KMO's na de aanslagen.

 

 

Read more

ONDERNEMINGSNUMMER

12/05/2016

Verplicht gebruik van uw ondernemingsnummer.

Read more