VAKANTIE - ZOMER

20/07/2016

Een werknemer bouwt zijn vakantierechten op in het vakantiedienstjaar (bv. 2015). Afhankelijk van de opgebouwde rechten kan deze zijn vakantie opnemen in het vakantiejaar (bv. 2016).

 

Hieronder enkele belangrijke spelregels inzake de opname van de vakantie. Van bepaalde punten kan afgeweken worden op vraag van de werknemer.

 

  • De vakantie moet toegekend worden binnen 12 maanden volgend op het einde van het vakantiedienstjaar (bv. 2015), dus in het vakantiejaar (bv. 2016).
  • Wanneer het om een gezinshoofd gaat, wordt de vakantie bij voorkeur toegekend tijdens de schoolvakantie.
  • Een ononderbroken periode van één week moet in elk geval worden gewaarborgd.
  • De vakantie moet:

 

- drie opeenvolgende weken voor werknemers die jonger dan 18 zijn bij het verstrijken van het vakantiedienstjaar;

- twee opeenvolgende weken voor andere werknemers, deze vakantie moet opgenomen worden tussen 01/05 en 31/10.

 

Voor werknemers die toch aan het werk blijven tijdens de zomerperiode kunnen onderstaande zaken interessant zijn om door te nemen:

 

  • Als het té warm wordt op de werkplek moet u verfrissende dranken voorzien en binnen de 48 uur na het overschrijden van bepaalde temperaturen verluchting voorzien;
  • Bij mooi en warm weer kan uw werknemer bepaalde kledij dragen die niet geschikt is voor het werk. Als werkgever mag u hier een opmerking over maken indien de kledij van de werknemer de gezondheid, veiligheid of hygiëne op het werk beïnvloedt. Ook vanuit een commercieel standpunt mag u een opmerking geven aan uw werknemer! Kledijvoorschriften kunnen ook in het arbeidsreglement opgenomen worden.

 

Wenst u graag meer informatie neem dan gerust contact met ons op.

STEUNMAATREGELEN NA AANSLAGEN

22/04/2016

Hier kan u de presentatie van 22/04/2016 raadplegen van de federale regering met de steunmaatregelen voor ondernemingen en KMO's na de aanslagen.

 

 

Read more

FEESTDAGEN

12/05/2016

Voltijdse werknemers hebben recht op 10 wettelijk betaalde feestdagen, bij deeltijdse werknemers ligt dit anders.

Read more